CERTIFICAT DE GARANTIE / INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

Miarma shoes asigură pentru produsele vândute din categoriile  încălțăminte din piele naturala in interior- exterior (exclus materialul glitter) o garanție comercială de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data cumpărării produselor,pentru deficiențe neimputabile consumatorului, cu condiția respectării recomandărilor de utilizare intretinere.Încălțămintea poate fi confecționată parțial sau în întregime prin manufacturare și ca urmare poate prezentamici diferențe sau neregularități. Acestea nu constituie defecte de fabricație si sunt un indiciu alautenticității.

Prezenta garantie nu afecteaza drepturile consumatorilor conferite de legislatia in vigoare(legea 449/2003; OG 21/1992; OG 34/2014).

Modalitatea de asigurare a garantiei este reparatia sau inlocuirea (daca reparatia nu este posibila). Garantia se ofera dupa constatarea deficientei. Pt. aceasta este necesara predarea produsului si a bonului de cumparare/factura. Termenul pentru repararea sau inlocuirea produsului defect este de maxim 15 zile de la data predarii produsului de catre client.Clientul va preda produsul lui Miarma Shoes pe cheltuiala proprie (transport).

Pentru a proteja pielea dumneavoastră de acțiunea substanțelor chimice, încălțămintea este vopsită cuculori vegetale, ca urmare vopseaua interioară poate migra. Acesta nu este un defect sau motiv de reclamație.Din această cauză recomandăm utilizarea produselor de fixare a culorii și a ciorapilor de aceeașiculoare cu pantofii.

Orice măsură reparatorie nu poate depăși 15 (cincisprezece) zile lucratoare de la data la care ajunge produsul la MIARMA Shoes pentru lipsa de conformitate a produsului.Deteriorările produselor, cum ar fi, de exemplu: zgârieturile, petele, rupturile care nu au fost aduse la cunoștința MIARMA Shoes  în momentul recepționării produsului de către consumator, în vederea acordării garanției, nu sunt acoperite de garanție. Intervențiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instrucțiunilor de întreținere și curățare, precum și utilizarea acestuia în alte condiții decât cele pentru care a fost conceput conduce la anularea garanției.În cazul specific al încălțămintei, disconfortul, rănile sau deformările piciorului și deteriorarea încălțămintei provenite de la purtarea încălțămintei de mărime sau formă nepotrivită cu piciorul, precum și utilizarea sau întreținerea incorectă este exclusiv în responsabilitatea consumatorului și anulează garanția. Folosirea excesivă, anormală, îngrijirea necorespunzătoare sau lipsa ei, neglijența, utilizarea necorespunzătoare duce la pierderea garanției.Uzura excesivă a tocurilor datorată tocirii și deteriorările fețelor sau ale tălpilor, apărute în urma lovirii sau frecării cu alte materiale, suprafețe sau expunerii la soare sau la temperaturi ridicate, nu sunt acoperite de garanție.Spălarea încălțămintei cu apă sau în mașina de spălat, curățarea cu detergenți de rufe sau produse de albire se face pe propriul risc și are ca urmare pierderea garanției.

MIARMA Shoes nu poate fi făcută responsabilă pentru defectele apărute ca urmare a contactului cu pavajul,asperitățile terenului și nici pentru defectele rezultate din agățarea sau călcarea pe obiecte contondente,metale, pietre, sticlă, etc.Deteriorările apărute ca urmare a contactului cu apă, zăpadă, solvenți, combustibili, nisip, smoală, bitumul moale sau alte materiale corozive nu sunt acoperite de garanție.

Instrucțiuni de utilizare și întreținere pentru articolele de încălțăminte:

-Încălțămintea trebuie schimbată de la o zi la alta pentru a menține igiena piciorului, pentru a preveni deformarea sa și pentru a prelungi durata de folosire a acesteia. După fiecare purtare, încălțămintea se curăță și se pune pe șanuri potrivite ca mărime și formă. Se interzice spălarea încălțămintei în mașina de spălat sau contactul îndelungat cu apa. Udarea puternică a fețelor cu apă sau alte lichide poate ducela dezlipirea încălțămintei, deteriorarea fețelor și implicit la pierderea garanției produsului. Încălțămintea trebuie curățată și uscată înainte de aplicarea oricărui luciu pentru încălțăminte, creme, preparate contra petelor, etc. Când folosiți aceste produse de întreținere, citiți cu atenție instrucțiunile producătorului acestora. Se impune folosirea încălțătorului pentru evitarea deteriorării premature a încălțămintei în zona călcâiului.

încălțămintea cu fețe din piele netedă se curăță de praf cu o cârpă moale sau cu o perie, fără a se folosi detergenți, solvenți, înălbitori sau orice alte produse chimice. Acestea pot deteriora ireversibila aspectul pielii. Se interzice spălarea produselor din piele în mașina de spălat indiferent de tipul mașinii de spălat sau de programele opționale ale acesteia. În cazul în care produsul s-a udat încondiții de utilizare normală (ploaie, ninsoare), ștergeți-l cu o cârpă moale, uscată și lăsați-l la uscat la temperatura camerei, ferit de surse directe de căldură (radiatoare, aragazuri, uscătoare,etc.). Feriți produsul dumneavoastră din piele de obiecte care pot provoca zgârieturi, arsuri, perforări sau orice acțiune fizică de natură să-l deterioreze. pentru buna întreținere a pielii, după câteva purtări se aplică, cu ajutorul unei perii moi sau cu ocârpă, un strat de cremă pentru încălțăminte, după care se lustruiește cu o cârpă moale sau cu operie. încălțămintea cu fețe din piele întoarsă, piele de antilopă sau năbuc, se perie cu o perie specială,potrivită fiecărui tip de piele. Nu folosiți apă, pentru că fața materialului s-ar putea păta. Petele deulei sau de grăsime se îndepărtează folosind soluție contra petelor, specială pentru pielea întoarsa,pielea de antilopa sau năbuc. încălțămintea cu fețe din lac, piele metalizată, lăcuită, se curăță de praf cu o cârpă moale. Aceastatrebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetonă etc.). încălțămintea cu fețe textile se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare, încălțămintea se curăță de praf cu o perie pentru materiale textile, uscată. Nu se introduce în mașinade spălat rufe. Nu folosiți înălbitor. Petele pot fi îndepărtate folosind soluție contra petelor, specială pentru materiale textile, respectând instrucțiunile de utilizare recomandate de producătorii acestora.

-Încălțămintea se usucă natural, la temperatura camerei. Nu o uscați la ventilator, calorifer, foc, uscătorde păr sau alte surse directe de căldura. Încălțămintea nu se va depozita lângă surse directe de căldura sau în mediu umed și se va feri de acțiunea produselor petroliere și a solvenților organici. Se va evita contactul încălțămintei cu solvenți organici (benzină, alcool, acetonă, etc.). Miarma shoes nu poate fi făcută răspunzătoare pentru incidentele provenite din nerespectarea instrucțiunilor menționate mai sus sau pentru disconfortul provenit din purtarea încălțămintei de mărime nepotrivită sau model/calapod nepotrivit.  Orice defect cauzat de conducerea autoturismului nu este considerat defect de fabricație.

Garanția de conformitate se refera la fețe, tălpi si căptușeală. Flecurile  și șireturile sunt excluse din garantie